Filmové peniaze "Movie Money"

Kategórie
 
 
 
 
 

Filmové peniaze "Movie Money"

Filmové peniaze - UPOZORNENIE!!!

 

 

To, že filmová produkcia používa tzv. „Movie Money“ – filmové peniaze, je známe a slúži pre pobavenie diváka. Pokiaľ ich vidíme len na filmovom pláne alebo obrazovke, nič sa nedeje. Problém však nastane,  ak sa takéto Movie Money zjavia v obehu.

 

 

 

V mnohých filmoch máme možnosť vidieť hory peňazí – bankoviek, ktoré významne dramatizujú dej a zvyšujú napätie  diváka, Filmári pre tieto účely používajú tzv. Movie Money.
Žiaľ v poslednej dobe sa tieto „peniaze“ začali zjavovať v bežnom obehu a pre prijímateľov môžu  predstavovať veľké problémy a hlavne finančné škody.
Ako bežný občan rozpozná filmárske peniaze od pravých:
Tieto peniaze sú označené textom 
-    Movie Money – často aj textom „THIS IS LEGAL. IT IS TO BE USED FOR MOTION PROPS“


-    Prop copy

-    Copy

Nemajú ochranné prvky ako je Vodoznak, Ochranný prúžok, Hologram ako aj OVI alebo Smaragdové číslo  je vytlačený rovnakou technikou ako  celá bankovka. Ako filmárske peniaze sa zjavujú v obehu všetky nominálne hodnoty tak prvej emisie 2002 ako aj emisie ES2, no nebezpečenstvo predstavujú hlavne nízke hodnoty 5, 10 a 2 0€
Je dôležité, aby sa každý prijímateľ pri práci s bankovkami poriadne pozrel na prijímanú bankovku a v ideálnom prípade sa riadil  pokynmi ako sú uvedené na https://www.ecb.europa.eu/euro/banknotes/security/html/index.sk.html
 

Viac informácií https://ibanka.ban-ka.com

200317-VB

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia